Taxatierapport Rotterdam

U heeft een taxatierapport van uw woning nodig als u de exacte woningwaarde wilt weten. Met een gevalideerd taxatierapport weet u zeker dat uw taxatierapport geaccepteerd wordt door uw hypotheekverstrekker.

Gevalideerd taxatierapport

Een gevalideerd taxatierapport wordt na de opmaak door de taxateur doorgestuurd naar het NWWI voor een kwaliteitscontrole. Alleen zo weet uw hypotheekverstrekker zeker dat u een onafhankelijk taxatierapport overhandigt dat aan alle eisen voldoet. Bij aankoop van een woning en/of het afsluiten van een hypotheek is een gevalideerd taxatierapport verplicht. Als u de waarde van uw woning hier niet voor nodig heeft, is een standaard taxatie meestal voldoende. NWWI Gevalideerde Taxaties vertelt u graag welk taxatierapport u nodig heeft.

Wat staat er in het taxatierapport?

Een taxatierapport is opgebouwd uit verschillende onderdelen die samen de taxatiewaarde van uw woning bepalen. Sommige informatie verzamelt de taxateur op afstand, andere informatie verzamelt hij op locatie. De volgende onderdelen komen terug in uw taxatierapport:

Indien mogelijk voegt de taxateur een uittreksel uit het Kadaster toe aan uw taxatierapport.

Taxatierapport aanvragen